מיומנה של אופה טבעונית

כמו שחלקכם פה יודעים, וחלק יודע מהכותרת- אני טבעונית כבר למעלה משנה.
טבעונית זה אומר שאני לא אוכלת כל מה שבא מהחי- בשר, חלב, ביצים ודבש.. (טבעונות זה באמצע בין צמחונות- אי אכילת בשר, ובין רו-פוד- אי אכילת מזון שבושל מעל 45 מעלות.)

אחד התחביבים הבולטים שלי כוללים בישול- אבל בעיקר- אפייה, וכבר ביום שאחרי שהפכתי טבעונית ניצבה בפניי דילמה ענקית. איך אופים בלי ביצים?! אז בהמלצות של חברי פורום "תזונה צמחונית וטבעונית" בתפוז על מתכון נכנסתי לנסות את המתכון הראשון שלי- בראוניז טבעוני!
המתכון הכיל מצרכים שהייתי צריכה לקנות במיוחד, למשל מעדן סויה בטעם שוקולד, אבל יצא… מזעזע! בצורה כמעט בלתי אכילה. לא כשזה היה חם, ועוד פחות כשזה היה קר..

וחברה שהייתה אז טבעונית עם ותק ארוך אמרה "זה מה יש, טבעונים מתפשרים על הטעם" (היא חזרה בה מההצהרה הזאת כבר..אל תדאגו!)

החלטתי לצאת מהאינטרנט (למרות שגיליתי מאז בלוגים מאוד מוצלחים לבישול ואפייה טבעונית!) ולהיכנס למקום המתאים לאפייה- למטבח! מאז הוצאתי עוגות נפלאות, גזר, קינמון, מייפל, עוגות שכבות, קאפקייקס, אפילו גליליות וגלידה והכל טבעוני..

אבל עד היום כשאני צריכה עוגה מהירה , למשל כשאחד מחבריי הטבעונים רוצה לקבוע, אני שולפת קערה ועם המתכון הפשוט מאוד ויחד עם זאת מוצלח מאוד- מכינה עוגת שוקולד פשוטה וטעימה.

עוגת שוקולד (טבעונית):

המרכיבים:
3 כוסות קמח
1/2כוס אבקת קקאו
2 כוסות סוכר
1 שקית אבקת אפייה
2 כוסות מים
קורט מלח
2 כפיות תמצית וניל
1 כף חומץ (לא להיבהל, לא מרגישים אותו!)
2/3 כוס שמן

לציפוי
100  גרם שוקולד מריר
100 מיל' שמנת מתוקה (פרווה)

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקקאו, הסוכר. מערבבים יחד ומוסיפים את המים, השמן, תמצית הוניל, המלח והחומץ.. מערבבים (לא יותר מדי) עד שלא מופיעים יותר גושי קמח-
ממלאים תבנית משומנת (אני השתמשתי ב3 תבניות "אינגליש קייק" מאורכות.) , ואופים בחום בינוני (כ180 מעלות) לכ25 דקות (מכניסים קיסם- כשיוצא יבש.. )
לציפוי:
מכניסים את השמנת והשוקולד לכלי חסין חום- וממיסים במיקרו ב45 שניות ועוד 45 שניות (במידת הצורך עוד 10 שניות, ולבדוק האם נמס…) מערבבים עד שזה אחיד בצבע שוקולד- ושופכים על העוגה.

וכמובן, העוגה הזאת עברה את המבחן האולטימטיבי- ילדים. גם להכנה- ההכנה שלה קצרה אבל מהנה וילדים משתגעים על זה. הכנתי עם סו-שפית בת 9! וגם לזלילה.. אחרי הציפוי שוקולד הוספתי סוכריות צבעוניות..והעוגה האחרת שהייתה נשארה שלמה..

 עוגה טבעונית

<span dir=rtl>24תגובות ל‘מיומנה של אופה טבעונית’</span>

Add yours

  1. מי הציע מתכון כל כך מזעזע!? הוא לא טעם את מה שהציע בתור מתכון, או שבגלל שהוא צמחוני הוא איבד את כל חוש הטעם, ואולי גם לפני כן לא היה לו!? מילא שוציא שם רע למטבח הטבעוני,, הוא היה מוציא שם רע לכל מקום שהיה מנסה להכין עוגה טבעונית… לדעתי העונש הראוי לו זה לקשור אותו לכיסא, ולהאביס אותו בעוגה שאיחל שכולם יבשלו…

    לגבי המתכון עצמו, סורי אני אישית מעדיף להשקיע את הזמן בכדורי שוקולד או פונדו מאשר עוגות.

    אהבתי

    1. זה רעיון בכלל לא רע! להכריח אותו לאכול את מה ש(הציע ל)בשל!

      ובאמת כמה טבעונים איבדו את חוש הטעם שלהם..!
      אני מסרבת להאמין שמישהו -נהנה- לאכול זרעי פשתן!!

      אהבתי

      1. מי שרוצה לאכול זרעי פשתן, צריך לקשור עם חבל או בד פשתן, שידע מה השימוש ההולם לצמח הזה!!!!! אני שמח שהגענו להסכמה…

        אהבתי

      2. זרעי פשתן זאת תרופה שמערבבים לתוך אוכל כמו שמרסקים כדור לאוכל של תינוק. זה לא מהנה יותר מלבלוע סירופ נגד שעול, אבל בכל זאת בולעים כשחולים וברור שזה יועיל

        אהבתי

        1. נכון באמת מערבבים את זה ברמה העקרונית אל תוך האוכל- למשל אל תוך הסלט..
          אבל היה לי אחד בקומונה שהיה שם זרעי פשתן-מים רותחים, ושותה את זה להנאתו (קשה לי להאמין )

          אהבתי

          1. האמת – טוחנים אותם כדי לא להרגיש שהם שם. בעצם, מי שרוכש מטחנה לשם כך מרוויח…. מטחנת תבלינים מצויינת

            אהבתי

  2. אלה,
    הפוסט מרתק.. יש רק בעיה אחת: המתכון שלך בלתי ישים. מה תהליך ההכנה? מה זמן האפיה ובאיזה חום? איך מכינים הציפוי? יש טיפים או משהו שצריך לשים לב אליו בעת ההכנה?

    אה… וגם: מה זה בדיוק טבעוני? למשל, הבנתי שלא אוכל להגיש לך את עוגת הבננות שלי – כי על אף שאין בה ביצים, יש בה חלב. אבל אפשר להגיש אותה לצמחוני?

    אהבתי

    1. לאקי את באמת יותר מצודקת..:) בגלל תסכול מהמחשב הכושל שלי זה ברח מהזיכרון שלי לגמרי.. 🙂

      אז באופן עקרוני- מערבבים הכל יחד, ואופים ב180 מעלות..

      טבעוני זה משהו שלא מכיל שום דבר מהחי- שזה אומר בשר, חלב, ביצים, ודבש..
      כלומר את עוגת הבננות ,שאין בה ביצים, אבל יש חלב- לצמחוני אפשר להגיש, לטבעוני לא..
      אגב, חלב הוא חלק ממש לא בעייתי ל"המרה" לטבעונות..
      ויותר מזה ,בננות הן תחליף מעולה ומקובל לביצים באפייה טבעונית..

      אהבתי

    2. לגבי הציפוי..
      זה מתכון לגאנש שוקולד
      אישית, אני מכניסה את השמנת והשוקולד לכלי חסין חום- וממיסה במיקרו ב45 שניות ועוד 45 שניות (במידת הצורך עוד 10 שניות, ולבדוק האם נמס…)
      זה מעולה כציפוי לעוגות (גם לא טבעונית!) , אחרי קירור-ואז הקצפה זה נהיה מוס שוקולד מאוד מוצלח (כדי להשתמש בשוקולד 70% כי זה יוצא מאודדדדדדד מתוק)
      ואחרי הקפאה וגלגול לטראפלס שוקולד 🙂 (וציפוי בקקאו\אגוזים )

      אהבתי

        1. לאקי תנסי את זה כמוס. שוקולד.. אנשים משתגעים על זה! 🙂 (לקרר את זה שעתיים-שלוש במקרר, ואח"כ להקציף את זה במיקסר.. )

          אהבתי

    1. בעצם הרבה מהמאכלים שקימיים ואהובים מאוד הם טבעונים- גם בלי שכולם ידעו ובלי "להפחיד" יותר מזה- מיני האורז, התבשילים (נטולי בשר), רוב המטבח ההודי, המצרי, לא חסר אוכל טבעוני משובח 🙂

      אהבתי

  3. אז… מלבד עוגות… לכל העצלנים כמוני… איזה קינוחים טבעוניים אחרים אפשריים?
    כדורי שוקולד (מריר ) אפשריים , בתנאי שבפתי בר או בביסקוויט אין ביצים או חמאה, לא?

    אהבתי

    1. יש המון קינוחים טבעונים נהדרים אפילו 🙂 פשוטים יותר ופשוטים פחות-
      טראפלס, מוס שוקולד, כדורי שוקולד (כן, פתי-בר ספציפית של אוסם אני 100% יודעת לומר שזה טבעוני..), עוגות (גזר, בננות, שוקולד, אפילו עוגת סולת..) , עוגיות, (כולל עוגיות שוקולד צ'יפס נהדרות) , פאי (פירות\שוקולד) , כדורי תמרים, עוגת ביסקווטים ,קדאיף, ואפילו דברים פשוטים יותר כמו סלט פירות (שזה תמיד מוצלח+בריא יותר) , אפילו יצא לי להכין סורבה ביתי, וגם עוגת גבינה(!) טבעונית 🙂

      יש גם קטע במדינה שלנו שהדת היא חלק משמעותי מאוד בה שיש תחליפים דיי טובים להרבה מוצרים.. ככה שסה"כ לא מאוד מסובך פה..

      אהבתי

      1. בעצמך כתבת שלא כל המתכונים שנתקלים בהם שווים שינסו אותם, או שווים שינסו אבל לא שווים הכנה שלהם פעם שנייה… ולכן שאלתי את זה… איני מכיר יותר מדי עוגות או פאי שבהם אין ביצים, והכל שאלה של ממה התחליף, ומה המינון?!

        אהבתי

        1. נכון יש מתכונים נוראיים ברשת.. יש גם תחליפים מזעזעים (גבינת סויה, למשל, כגבינה- היא מזעזעת. ) אבל יש מקומות שאפשר לסמוך עליהם (בלוגים ספציפיים למשל) , ועקרונות שאתה לומד ואז יכול "לטבען" כל מתכון.. כמובן שכנראה שאין לך סיבה לעשות את זה…חח.. רק אם מדי פעם מפציעה איזו אופה טבעונית שממליצה על מתכון 😛 או שאתה מחפש להכין למישהו שאתה מכיר.. (אני התחלתי את האפייה הטבעונית בעצם לפני שהייתי טבעונית בעצמי)
          בבצק של פאי-ברמה עקרונית-אין ביצים, כמה נפלא?! זה המילוי שבעייתי.. 🙂

          אהבתי

  4. יש המון מתכונים מצויינים שלא דרושות להם ביצים.
    את החמאה אפשר להחליף בתחליפים אחרים,
    יש שמנת צמחית
    השוקולד הוא צומח (רק צריך כזה ללא תוספת חלב)

    הכל אפשרי… אם הצלחתי להפוך עוגה חלבית לעוגה פרווה וכשר-לפסח… אין דבר העומד בפני הרצון 🙂
    למרות שקשה לי לחשוב על רצון לא לשתות נס עם חלב (או שחלב סויה מותר?)

    אהבתי

    1. חלב סויה אכן מותר.. אם כי על קפה לא הפריע לי לוותר לגמרי……….
      (יש גם חלב שקדים, חלב אורז, וכ'ו, לא רק חלב סויה שלא לכולם הוא טעים..)

      אהבתי

מה דעתך? Comment

למעלה ↑