מה יש לאו"ם נגד תעשיית הבשר?

המרכז למגוון ביולוגי של האו"ם חקר את השפעת תעשיית הבשר על העולם, וגילה כמה השלכות מדהימות:

  1. תעשיית הבשר אחראית לבדה ל־9% מכלל פליטות הפחמן לאטמוספרה.
  2. תעשיית הבשר מייצרת 37% מכלל פליטות המתאן, גז שאפקט החממה שלו גדול פי 20 מזה של הפחמן.
  3. תעשיית הבשר משתמשת ב־30% משטחי כדור הארץ כדי לייצר את כמות הבשר הבלי נתפסת שאותה אנו טורפים מדי יום
  4. תעשיית הבשר משחררת כמויות אדירות של אמוניה התורמות ליצירת גשם חומצי .
  5. תעשית הבשר תורמת להתפתחותם של חיידקי־על העמידים לאנטיביוטיקה.
  6. צריכת המים לטונה של בשר בקר עומדת על 17 אלף מטרים מעוקבים של מים, לעומת, למשל, 133 מטרים מים מעוקבים לטונה תפוחי אדמה.
  7. תעשיית הבשר מכחידה בתי גידול ומסכנת את בתי הגידול שסביבה:
    1. 70% מכלל יערות העד באמזונס שנכרתו בעשור האחרון משמשים לגידול בשר ובכך תורמת תעשיית הבשר להכחדת בתי גידול והקטנת המגוון הביולוגי .
    2. זיהום חקלאי, ובראשו 500 מיליון טונות של הפרשות, הוא האיום הגדול בעולם על איכות מקורות המים על פי הגוף הסביבתי של האו"ם.
  8. הקטנת בתי הגידול פוגעת בטורפים ששטחי הצייד שלהם קטנו, וכשהם פונים לבשר הזמין, קרי הבשר שמגודל בתעשיות הבשר, הטורפים ניצודים או מורעלים והלובי של תעשיית הבשר מתנגד לשיקום אוכלוסיות הטורפים הללו למשל הדובים והזאבים האפורים בארה"ב .

הפיתרון העתידי האפשרי: לפי מחקר מאוקספורד תעשייה של בשר מלאכותי  שגדל בצלחת פטרי תפחית את גזי החממה שהסקטור משחרר ב־96%, תקטין את צריכת אנרגיה ב־45%, ותשתמש ב־1% בלבד מהאדמה שנדרשת כיום וב־4% בלבד מהמים שנדרשים לגידול בשר למאכל.

המידע הזה מתוך כתבה בכלכליסט, אולם לא מצאתי את הדוח המדובר  מ2014. יתכן ומדובר במידע שאוגד מדוחות שונים של הגוף הזה  החל מ2008 ועד 2014.

 

Advertisements

מה דעתך? Comment

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s