מה יותר טעים- רגיל או דיאט? הפתעה!

בYNET ערכו סקר (די מקיף, לפי דעתי) ובו השוואה בין מוצרים רגילים לבין דיאטטיים. 

ההשוואה באה לידי ביטוי בהכל- בדקו מחירים, שאלו דיאטניות, נסיינים טעמו, דיאטניות טעמו, נבדק ההרכב התזונתי של המוצרים וכו'.

האמת? יש לא מעט הפתעות..

בלא מעט מקרים, דווקא הדיאט הוכרע כטעים יותר. ולא תמיד הוא יקר יותר.

המנצח- יוגורט (כל הפרטים בפנים), הגבינה הצהובה נשארה סלע המחלוקת וטוב שבכלל לא העירו את השד של דיאט קולה VS. קולה רגילה.

כל הפרטים כאן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4435243,00.html

לדעתי האישית, יש לא מעט מוצרי דיאט מאוד טעימים, שגם כשאני לא בדיאטה- אני בחיים לא אחליף אותם ברגילים.

לדוגמא- פריכיות (אורז או חמישה דגנים) הרבה יותר טעימות מלחם, לחם קל מחיטה מלאה הרבה יותר טעים מלחם רגיל, יוגורטים מופחתי קלוריות יותר טעימים מיוגורטים רגילים, ולעתים אפילו נתקלתי בגלידות דיאט יותר טעימות מהרגילות.

10 תגובות בנושא “מה יותר טעים- רגיל או דיאט? הפתעה!

הוסיפו את שלכם

  1. האם הישוו לחם מלא עם דגנים ללחם המופחת בקלוריות?

    גבינה צהובה… בד"כ עטירת שומן. גבינה צהובה דיאטטית של 9%, ניתכת ומתנהגת אחרת מזו הרגילה עם 32% שומן… ולא תמיד מתחשבים בכמות השומן , לפעמים רק לאנרגיה\ פחמימות .

    מה שבטוח… שמן זית בריא וטעים ממרגרינה או מחמאה, ולחלק מהדברים טעים יותר גם מחמאה.

    קולה ושתייה קלה אחרת, הממתיק המלאכותי אספרטיים, פחות בריא מסוכר רגיל.

    ישנם לא מעט מקרים שבהם די בסוכר הטבעי של הפירות . בלפתן למשל, לעיתים בחלק מהעוגות לא חייבים לשים סוכר נוסף, כי יש מספיק בפירות ששמים מעל לבצק. אולי זה לא בדיוק דיאטטי, אבל זה מופחת בסוכר… ללא תוספת סוכר נוספת ולכן יותר דיאטטי.

    אהבתי

  2. למה להחליף מאלט רגיל במאלט דיאטטי, כאשר ב-100 מ"ל יש בס"כ 33 קלוריות – כלומר בכוס מאלט רגיל יש מקסימום אותו מספר קלוריות שיש בפרוסת לחם אחיד רגילה (70 קלוריות)? אף פעם לא הצלחתי להבין בשביל מה המציאו את המאלט הדיאטטי בכלל.
    + מאלט הוא מוצר טבעי שיתרונו בזה שהוא טבעי ולכן בעל ערך תזונתי (די קרוב למיץ פירות טרי שנסחט בבית), שלא כמו כל המשקאות הקלים האחרים.

    ואם מישהו בדיאטה – למה לקנות גלידה בכלל? יותר זול ולאין ערוך יותר בריא להכין בבית גלידת חלב (במקום שמנת, ואפשר גם מחלב רזה) באיזה טעם שרק בא לכם. אם יש מעוניינים, יש לי לפחות מתכון אחד לזה. לטעמי, מלבד גלידות האגוזים (לוז/פיסטשיו/שקדים) כולן טעימות יותר מגלידת שמנת כבדה – או לפחות לא פחות טובות (גלידת תות שדה למשל ). …ויש גם גירסה ביתית מהירה ודלת קלוריות אפילו יותר: שרבט (סורבה) ביתי – שהוא נטול שומן לחלוטין וטעים יותר כשאינו גדוש בסוכר (מלבד חריגים בודדים ביותר).

    אהבתי

    1. בנוגע לבירה השחורה, זה תרגיל שיווקי- כי רוצים לפתוח את המוצר גם בפני נשים שכביכול שומרות על הגזרה, וכן על מבוגרים שבוחרים ב"דיאט" בגלל הערך התזונתי.

      בנוגע לגלידה- למה מישהו שבדיאטה לא יכול לאכול גלידה? יכול, וצריך! שלפחות יהיה איזשהו תענוג.. עד שימציאו צ'יפס דל קלוריות 😦

      אהבתי

      1. צ'יפס אפשר לאפות בתנור (לפרוס את תפוחי האדמה לטבעות נניח, ולזלוף טיפה שמן זית מעל כל חתיכת תפוד) או לטגן במחבת עם מעט שמן,ולא בטיגון עמוק… זה יפחית את הקלוריות שלו בהרבה…

        אהבתי

          1. צ'יפס קפוא, בד"כ כבר עבר איזשהו טיגון או בישול עם שמן דקלים… שממש ממש ממש לא בריא וזה השמן הכי זול שמותר לטיגון ככל הנראה… עדיף להכין את הצ'יפס לבד. לא חייבים אפילו 2 כפות.. לדעתי עדיף ומספיק להבריש את הצ'יפס במברשת עם שמן הזיית, ולפזר מעל לשמן קורט של מלח.

            אהבתי

      2. גלידה בדרך כלל עשויה משמנת – שאסורה על מי שרוצה לרזות מפני שמבין מוצרי החלב רק בחמאה יש יותר שומן (וכולסטרול) ממה שיש בה (שמנת טבעית מכילה כ-35% שומן). שמנת ממש דלת שומן מתנהגת יותר כמו חלב ולא כל כך מתאימה להכנת גלידה. אם כבר, עדיף גלידת חלב. אפשר לקנות כאלה, יותר טעים וגם יותר דיאטטי ובעיקר יותר בריא כשעושים בבית. זה לא כזה סיפור ולא חייבים מכונת גלידה.
        בהחלט לא צריכים לוותר על גלידה כשנמצאים בדיאטה, ואפשר להכין גלידה דיאטטית מעולה, טעם גן עדן, בלי שום חומר תעשייתי ובלי תחליפי סוכר מלאכותיים

        הערך התזונתי של מאלט דיאטטי? הסתירה הפנימית בתוך השאלה זועקת! – זה משקה שמנסה להיות בטעם מאלט, רובו סינתטי לגמרי, מלבד סיבים תזונתיים (מעט, יש יותר במאלט רגיל ועוד הרבה יותר בהמון מזונות אחרים) אין בו שום דבר מועיל – ומצד שני יש נזק פוטנציאלי

        אהבתי

        1. כאמור, זה תכסיסים שיווקיים.

          בעיניי, גלידה ללא חלב גם כך יותר טעימה.
          אבל מה שהסברת הזכיר לי את הבדיחה על האדם השמן שהגיע למקדנולדס-
          הוא הזמין ביג-מק, צ'יפס גדול, הכל מוגדל ובסוף דיאט קולה.

          אהבתי

מה דעתך? Comment

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

ערכת עיצוב: Baskerville 2 של Anders Noren.

למעלה ↑

%d בלוגרים אהבו את זה: