אופים טבעוני: עוגיות שוקולד צ'יפס

כשאתה נמצא במטבח תמיד יש לך אתגר, עניין שלא בא לך בקלות.. אצלי זה היה עוגיות שוקולד צ'יפס – עוד לפני הטבעונות היה לי מאוד קשה עם מתכוני עוגיות שוקולד צ'יפס.
אף פעם לא הצליחו להגיע לפריכות שרציתי. לביס הכייפי הזה של עוגיית שוקולד צ`יפס טובה באמת
אז יום אחד הזמנתי לקפה (עם חלב סויה, כן?!)  שני חברים טובים (שהם גם טבעונים) והחלטתי שהפעם אני מצליחה
ולשמחתי המאוד רבה המתכון הנהדר הזה סיפק לי חוויה מאוד טובה של עוגיות שוקולד צ'יפס. כן טבעוני, לא טבעוני, זה פשוט עוגיות מוצלחות

אז מה קרה לי בדרך?
התקלקל המיקסר
המעבד מזון החליט להעלים חלק שהכרחי להפעלתו!
אבל למזלנו הרב מעט מאוד דברים עומדים ביני לבין הכנת עוגיות – בעיקר אחרי שכבר התחלתי….(והנה לכם גם הוכחה שאפשר להכין את זה גם בשיטה הטובה והישנה – עם הידיים.. )

אז המתכון לכ-30 עוגיות קטנות

200 גרם מחמאהזה מה שתצטרכו
100 גר' אבקת סוכר (שקית)
2 כוסות קמח
כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
שקית אבקת אפייה
גרדה מחצי לימון
כוס שוקולד צ'יפס

.

.

דרך ההכנה:

בצק
(למי שזיהה ידיים בתמונה אז העבדתי בפרך ידיד טוב וטבעוני.. )
  •  את המחמאה ואבקת הסוכר מכניסים יחד למיקסר ומערבלים עד שהם מתאחדים והנפח שלהם קצת גדל..
  • מוסיפים את הווניל, גרידת הלימון, אבקת האפייה, הקמח, והמלח ומאחדים לבצק.

* הבצק הוא בצק פירורי למדי. תיזהרו לא ללוש אותו יותר מדי!
* אני סיימתי את איחוד הבצק על שקית (כדי שלא ידבק.. זה גאוני ומאוד נוח..)

  • מאחדים פנימה (לא ללוש יותר מדי!) את השוקולד צ'יפס.

אנחנו אילתרנו – והוספנו ממה שהיה: – שוקולד צ'יפס לבנים – ושוקולד מריר קצוץ

לפני תנור

  • עושים עיגולי בצק קטנים במרווחים דיי גדולים. זה משתטח אבל לא מאוד
  • אופים ב180 מעלות משהו כמו 25 דקות (עד שהעוגיות זהובות, גם מהתחתית)
  • נותנים להן להתקרר (כך הן נהיות יותר קריספיות לנגיסה) ו… בתאבון!

.

העוגיות האלה נחטפו מהתנור. מריחות נהדר! ויותר מזה (והחשוב ביותר) שרדו את המבחן האולטימטיבי – 3 שעות אחרי שהן יצאו מהתנור לא נשאר פירור..!

.עוגיות

.

.

בהמשך ל- מיומנה של אופה טבעונית

4 תגובות בנושא “אופים טבעוני: עוגיות שוקולד צ'יפס

הוסיפו את שלכם

  1. מתכון מעולה…. העוגיות נראות טעימות ובייתיות, לא מהסוג התעשייתי שרק מהצורה שלהם עושה בחילה.
    ובנוגע למיקסר, אני בכלל לא נוהגת להשתמש בכזה- פשוט כי אין לי.
    שנים אני מפנטזת על מיקסטר 1.5 כוח סוס של קנווד, עם הדפס צבעוני. אבל אחד כזה עולה כמעט אלפיים שקלים.
    בדרך כלל אני לא נוהגת להשתמש במיקסר, אבל היתה פעם אחת שנזקקתי לו והשאלתי ממישהו מיקסר ישן (ממש לא קנווד). התוצאה: המיקסר לא קיצר לי את הזמן והקצפת יצאה הרבה פחות טעימה מזאת שיוצאת בהקצפה ידנית. מסקנה: אולי עדיף שאני אשקיע את החלום שלי במוצר חשמלי אחר 🙂
    ולך אני ממליצה על הדבר הגאוני ביותר שהומצא למען האפיה- תבניות סיליקון!

    אהבתי

    1. הן בהחלט יוצאות נהדרות:) ליד הקפה.. אפשר "לסדר" אותן לצורה יותר חביבה. אבל הן פשוט מושלמות כמו שהן…….. 🙂 (-אהבת אמת ממש-)

      יש לי מיקסר של קנווד 🙂 (התחדשתי מאז אותו יום שניסיתי את העוגיות האלו בפעם הראשונה..) בדיוק כמו זה שאת רוצה- רק ללא הצבעים (בצבע אחד.. חום.) עולה -משמעותית- הרבה פחות כסף..
      אם בחלומות לגבי מוצרי חשמל עסקינן- אז בטווח הקצר מיקסר שגם מחמם (במקום לטרוף מעל בן מארי למשל..) נשמע לי חלומי… לטווח הארוך אני מקווה שייצא לי לעבוד עם מפלצות-מיקסר עם כלוב כזה.. כמו של מאפיות גדולות.. 🙂

      יש דברים שאני דוגלת משמעותית לעשייה בלי מכשירים חשמליים- בין היתר בצק של לחם , או פוקצ'ות, או פיצות.. שזה גם תענוג וגם הרבה יותר טוב (פותח את הגלוטן..)
      אבל יש מתכונים שהם הכרח עם מיקסר (מקצף ידני פשוט לא חזק מספיק, או שצריך הרבה זמן הקצפה, ואז את פשוט עסוקה בזה בלי יכולת לעשות כלום אחר להמון זמן. )

      תבניות סיליקון זה -באמת- אחד הדברים היותר גאוניים שהומצאו.. רק בחג האחרון קיבלתי תבנית לקאפקייקס בצורת קאפקייקס, תבנית בצורת פרחים, תבנית בצורת חיפושיות, ותבנית בצורת הלו קיטי.. (רק בשביל הרפרנס. זה פשוט דברים ש-עוד- לא היו לי. כל הסטנדרטי כבר קיים אצלי… הרבה יותר מדי ציוד.. חחח. קורה. )

      אהבתי

מה דעתך? Comment

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

ערכת עיצוב: Baskerville 2 של Anders Noren.

למעלה ↑

%d בלוגרים אהבו את זה: